Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Livsstils- och kulturmagasin med aktualiteter, reportage, gäster, tävlingar och god musik.

Maten fredagar 10,00 till 10,30.

Publicerat fredag 19 januari 2007 kl 11.48
1 av 2
Piggelin sallad
2 av 2
Piggelindrink

Recept från Maten i Radio Norrbotten från radio köket.

Fre 19 januari 2007.

Piggelindrink och Piggelin sallad

 

 

 

 

Piggelindrink


ca 1 liter
4 apelsiner

2 morötter från länet
isbitar

1 yoghurt från länet
ev. vaniljsocker

rostad råg


Gör så här;
Skala apelsinerna med en kniv.

Skala morötterna och riv fint.

Mixa apelsinerna, morötterna och is i matberedaren eller i en mixer.

Rör i vaniljsocker i yoghurten efter smak.

Klicka yoghurten i glas och häll försiktigt på juicen.

Strö över nötter eller rostade råg.

Piggelin sallad

2 morötter

1 persiljerot eller palsternacka

1-2 msk rapsolja

1–2 blodapelsiner

ca 100g mangold eller ruccola

1 tsk anisfrön

råsocker, salt och peppar

Gör så här;

Skala och hyvla morötterna och persiljeroten längs efter så att det blir långa och breda band.

Skala och klyfta apelsinerna med kniv.

Pressa ut saften från det som blir kvar när du klyftat.

Fräs morötterna, persiljeroten i olja och med anis frön.

Tillsätt apelsinsaften och sockra, salta och peppra eftersmak.

Tillsätt mangold.

Servera som fräsch varm sallad till panerad fisk (löja) och kok korn och råg som fungerar som Svenskt ris

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".