Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Livsstils- och kulturmagasin med aktualiteter, reportage, gäster, tävlingar och god musik.

Johan Erikssons hemmagjorda hamburgare.

Publicerat fredag 5 oktober 2007 kl 16.46
Kocken Johan Eriksson

Maten fredag 5 okt 2007

På fredagen den 5 oktober 2007 släppte kocken Johan Eriksson i Piteå receptet på sin hemmagjorda hamburgare. Receptet har tidigare varit hemligt. Johan har arbetat på restauranger världen över och har nu tre restauranger i Piteå.

Här är receptet:


500 g nötfärs från länet

50 g bacon

0,5 vitlöksklyfta riven

Cayunnkrydda (salt, vitlök, cayennepeppar)

Gör så här:

Arbeta ihop nötfärs, vitlök, kryddor och forma en hamburgare per portion.

Grilla eller stek i en stekpanna ca 3-4 minuter på varje sida.

Avnjut hamburgarna i bröd (som blir ännu godare om du rostar det på grillen eller i pannan).

Montera med salsa och tillbehören.


Salsa:
ca 200 g passerad tomat
0,5 paprika grön och röd

0,5 paprika grön och röd

0,5 röd lök

chilisås efter smak

salt, vitlök, cayennepeppar

lite pressad citron

Blanda alla ingredienserna. 

Tillbehör:
4 hamburgerbröd eller fromfranska från länet, sallad, rödlök

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".