Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Livsstils- och kulturmagasin med aktualiteter, reportage, gäster, tävlingar och god musik.

Maten fre 23 nov. 2007.

Publicerat fredag 23 november 2007 kl 10.10

Adventskaka med smak av sommar

Radio köket

ca 0,5 kg jordgubbare eller ex. hallon från länet

ca 25 g smör från länet

2 msk strösocker

1-2 msk lemon curd eller citronsaft

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2,5 dl strösocker

50 g smör från länet

2 ägg från länet

ca 0,5-1 g saffran

Gör så här;

Smält smör i en panna tillsätt jordgubbarna, socker och lemon curd.

Låt puttra tills gubbarna börjar tappa formen och avge saft.

Blanda mjöl, socker, bakpulver.

Blanda smält smör, saffran och ägg.

Vänd ner ägg och smör blandningen i mjölblandningen.

Rör ihop till en slät smet.

Smöra en form och häll i hälften av smeten.

Tillsätt jordgubbarna.

Klicka ut resten av smeten över kakan.

Grädda i 175 grader ca 40-60 minuter.

Servera gärna med vaniljvisp eller grädde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".