Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Livsstils- och kulturmagasin med aktualiteter, reportage, gäster, tävlingar och god musik.

Gäddfilé med grönkålstäcke

Publicerat fredag 30 november 2007 kl 14.54
1 av 2
Gäddfilé med grönkålstäcke
2 av 2
Så kan det se ut, Gäddfilé med grönkålstäcke

Recept från Maten i Radio Norrbotten  30 november 2007

Ta ca 500 grm filead gädda.Gärna från länet.Kanske tom egenfångad.

1 tsk kapris

1-2 msk rypsolja från länet eller rapsolja

1-2 vitlöksklyftor

1-2 blad grönkål

ca 0,5-1 dl salvia färsk hackad

salt peppar

ca 1 dl matlagningsgrädde från länet

2 äggulor från länet

ca 100 g Västerbottensost riven

Gör så här;

Lägg gäddfilerna i en ungssäker form.

Skölj och hacka grönkålen, salvian, vitlöken, kapris fint.

Blanda ihop och tillsätt oljan samt salt och peppar.

Bred över filerna.

Blanda ihop äggulorna med grädden och slå över fisken.

Strö över den rivna osten.

Grädda i ca 200 grader 15-20 minuter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".