Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Livsstils- och kulturmagasin med aktualiteter, reportage, gäster, tävlingar och god musik.

Hjortronglaserad skinkstek. Maten fre 11 april 2008

Publicerat fredag 11 april 2008 kl 10.05
1 av 2
Hjortronglacerad skinkstek
2 av 2
Roger Kvarnström. Kristina Wikström och Stjärnkocken Simon Laiti när "Maten" besökte Simons nya Matstudioanläggning i Luleå.

Hjortronglaserad skinkstek

500 g skinka av innanlår ev. tärnad

Hjortronglace

hjortron eller sylt

persilja hackad

ev. färska örter

honung från länet

ev. vitvinsvinäger

svartpeppar mald, krossad

Glace

Blanda ihop hjortron, vitlök, honung, persilja och ev. färsk basilika

timjan, fransk dragon, koriander, vitvinsvinäger. Smaka av.

Salta och peppra.

Gnid in köttet.

Stek i ugnen på 150 grader till innertemp ca. 70 grader

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".