Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Livsstils- och kulturmagasin med aktualiteter, reportage, gäster, tävlingar och god musik.

Rödbetscarpaccio med laxtopping. Maten fre 25 april 2008.

Publicerat fredag 25 april 2008 kl 17.04
1 av 5
Kristina Wikström och Roger Kvarnström på matscenen Vårmässan Arcushallen Luleå.
2 av 5
Publiken bjuds på smakprov
3 av 5
Mattestarna
4 av 5
Rödbetscarpaccio med laxtopping
5 av 5
Rödbetscarpaccio med laxtopping

Recept från Maten i Radio Norrbotten när programmet sändes från Vår och båtmässan i Arcushallen 25/4-08.


 

1-2 rödbetor (tvättade med skal)
ruccolasallad

västerbottensost
ca 0,5 dl rybsolja
1-2 schalottenlökar

lime saft

salt och svartpeppar

Lax topping

Ca 100 g gravad lax

0,5 dl turkisk yoghurt
0,5 dl crème fraiche
0,5 dl dill
1 scharlottenlök

lime saft

salt och peppar

Gör så här; Lax topping

Blanda turkisk youghurt, creme frice, hackade gravad lax, hackad dill och schalottenlök.

Tag bort dåliga blad och lägg rucolan i kallt vatten.

Hyvla västerbottensost i små bitar med osthyvel.

Hacka charlottenlöken

Blanda rybsolja, lime, honung, salt och peppar till en vinegrette.

Skär rödbetorna i riktigt tunna skivor med en osthyvel eller mandolin och lägg rucolasalladen på mitten av tallriken och lägg en sked av laxtoppingen på.

Ringla över vinegretten och toppa med västerbottensost.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".