Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Livsstils- och kulturmagasin med aktualiteter, reportage, gäster, tävlingar och god musik.

Maten fre 29 aug 2008. Åkerbär.

Publicerat fredag 29 augusti 2008 kl 16.00
1 av 2
Åkerbäret, uummmm.
2 av 2
En hink med åkerbär är en stor lycka.

I dagens maten var Kristina Wikström och Roger Kvarnström ute i naturen och plockade åkerbär.

Receptet idag är som följer.

Panna Cotta  med åkerbärs toppning

2 gelantinblad

3 dl vispgrädde

1 dl mjölk

2 tsk strösocker

1 vaniljstång

Gör så här;

Lägg gelatinbladen  i kallt vatten  i ca 5 minuter. Koka upp grädde, mjölk, socker och delad/ urskrapad vaniljstång i en kastrull Ta upp gelatinbladen ur vattnet. Lägg gelatinbladen  i den varma gräddmjölken, rör tills de smält. Låt svalna.

Ta upp vaniljstången. Häll i ca 4 glas eller fler. Ställ i kylen för att stelna.Toppa med rårörda åkerbär

Rårörda åkerbär ca 150 - 200 g rensade åkerbär 0,5 dl strösocker

Rårörda åkerbär.

Häll åkerbären i en skål och tillsätt sockret. Låt det stå i rumstemperatur i ca en halvtimme. Mosa bären med en gaffel tills sockret har lösts.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".