Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Livsstils- och kulturmagasin med aktualiteter, reportage, gäster, tävlingar och god musik.

Våfflor.

Publicerat fredag 20 mars 2009 kl 12.06
1 av 4
Kristian gräddar våfflor.
2 av 4
Lägg upp snyggt.
3 av 4
Våfflor går alltid hem.
4 av 4
Det finns många sorters våffeljärn.

Recept från Maten i Radio Norrbotten den 20 mars 2009.

Du kan  höra MATEN, varje fredag 10.00 - 10.30.

 Lingon och  potatisvåfflor

2 potatisar rivna

ca 4-6 msk lingonsylt eller lingon

0,5 l mjölk
1 ägg
0,5 tsk salt
ca 5 dl vetemjöl till tjock konsistens havregryn
1,5 dl kolsyrat vatten

1 dl havregryn

ca 15 g smält smör

Gör så här;

Skal potatis och riv fint.

Vispa ihop mjölk, ägg, salt, vetemjöl, havregryn, riven potatis, lingonsylt och kolsyrat vatten samt det smälta smöret.
Tillsätt kolsyrat vatten strax innan du börjar grädda.
Grädda våfflorna .

Röra med crème fraiche och Västerbottensost

ca 2 dl crème fraiche

ca 50-100 g Västerbottensost

Riv osten och rör ihop med crème fraichen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".