Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Livsstils- och kulturmagasin med aktualiteter, reportage, gäster, tävlingar och god musik.

Renkok från Övertorneå Maten fre 27 mars 2009

Publicerat fredag 27 mars 2009 kl 10.08
1 av 3
Renkok.
2 av 3
Roger Niemi i sin hemby Soukolojärvi, Övertorneå.
3 av 3
Renkok pågår.

Maten, gjorde denna fredag en utflykt till Soukolojärvi norr om Övertorneå. Där folk från guldkrogar i Stockholm och uppköpare från samma stad tittade på produkter från länet. Maten görs av Kristina Wikström Hushållningssällskapet och Roger Kvarnström  SR Norrbotten.

Renkok.


renbringa, tunga
vatten
grovsalt

potatis
morötter
purjolök
Gör så här;
Du kan ta exempelvis renbringa och tunga.

Lägg en stor kastrull.

Fyll på vatten.

Koka länge.

Ett par tre timmar.

Ta bort skum under tiden.

Salta med gärna grovsalt efter smak.

Skala morötter, potatis och skär i bitar.

Skölj och skär purjolöken.

I slutet av koktiden (ca 20 minuter kvar) tillsätt moröttter, potatis och purjolöken.

Servera

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".