Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Livsstils- och kulturmagasin med aktualiteter, reportage, gäster, tävlingar och god musik.

Påsklåda. Maten fre 3 april 2009

Publicerat fredag 3 april 2009 kl 14.16
1 av 5
Ingridienser till Påsklådan.
2 av 5
Buffe'bordet i Radioköket.
3 av 5
Påsklådan tillverkas i Radioköket.
4 av 5
Maten klar
5 av 5
Visst ser det gott ut?

Maten kan du höra varje fredag 10.00 till 10.30. recepten finns på vår hemsida under rubriken Recept i spalten till vänster. Programmen står i bokstavsordning. Så skrolla ner.

Maten görs av Kristina Wikström, reporter Roger Kvarnström

Påsklåda med lax

Ingredienser:

4 hg laxfile, tärnad

800 g potatis

1 röd paprika

½ squash

1 rödlök

1 morot

Några buketter blomkål

1 pkt fetaost

Marinad till laxen:

½ dl rapsolja

½ dl kinesisk soja

1 tsk Wasabi, ca.

Salt

Marinera laxen minst en halvtimme.

Gör så här:

Klyfta potatis, salta och sätt in i en långpanna i ugnen på 225 grader i 15 min.

Under tiden skär du paprika, rödlök, morot och squash i lagom stora bitar samt bryter blomkålen i buketter.

Lägg i resten av grönsakerna och laxen tillsammans med potatisen och fortsätt ugnsbaka i ytterligare 10-15 min.

Ta ut ur ugnen och smula över fetaost.

Serveras med en sås gjord av:

2,5 dl creme fraiche

Pressad lime

Wasabi

Salt

This message has been virus-scanned by F-Secure

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".