Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Livsstils- och kulturmagasin med aktualiteter, reportage, gäster, tävlingar och god musik.

Kråkbärscurd maten fre 11 sep 2009

Publicerat fredag 11 september 2009 kl 08.50
1 av 3
Kråkbär
Kråkbärsdukning.
2 av 3
Kråkbärsdukning.
Roger plockar kråkbär.
3 av 3
Roger plockar kråkbär.


Recept från Maten i Radio Norrbotten i bärskogen den 11 september 2009

 Kråkbärs Curd

2,5 dl kråkbär från länet

2,5 dl lingon o blåbär från länet

2,5 dl socker

50 g smör från länet

3 ägg  från länet

Gör så här;

Rensa och skölj bären.

Koka kråkbären mjuka.

Passera bären eller kör dem i en mixer och tryck ut genom en sil för att få bort kärnorna.

Koka upp alla bären och kör ev. med mixerstav.

Tillsätt socker och smör.

Rör så att smöret smälter.

Ta kastrullen från värmen.

Vispa äggen i en skål och rör ner äggblandningen.

Sjud på svag värme tills den tjocknar ca 10-15 minuter, det får inte koka.

Häll i varma burkar som du haft i ugnen 100 grader och förslut genast.

Passar bra i stället för marmelad, i tårtor, pajer, till glass.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".