Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Livsstils- och kulturmagasin med aktualiteter, reportage, gäster, tävlingar och god musik.

Fredag förmiddag 9 nov 2009 i Sveriges Radio Norrbotten

Publicerat fredag 9 oktober 2009 kl 14.01
1 av 4
Södra hamnen i Luleå sett från Radiohuset.
2 av 4
I Väg å trafikstudion fre 9 okt. 2009. Sture Strand Trafikpolisen, Per-Mats Öberg Vägverket och Lars Martinell NTF.
3 av 4
Småplock till lite av varje var dagens specialitet i Maten.
4 av 4
Micke Långs och Maria Johnson intervjuas av Roger Kvarnström inför den kommande urpremiären av Moniq the Rock Musical.

Klicka på läs mer rutan så får du se vad programledaren Roger Kvarnström bjöd på Från kl, 09,30 till 13,00.

PS: (Du kan yssna i efterhand. Här nedanför ser du hålltiderna. Klicka på den apelsinfärgade rutan till höger och klicka dej fram till rätt dag och den tid du vill lyssna).

-09,30.Väg och trafik. Gäster Per Mats Öberg Vägverket, Sture Strand trafikpolisen och Lars Martinell NTF.

-10,00. Maten med Kristina Wikström.

10.30. Ny musik med Thore Wilhelmsson, musik redaktör i tre lokalradioområden.

11.00. Roger Kvarnströms musik mix. Dagens musikaliska fråga. Vem sjunger,  " Make love to me ". Rätt svar, John Leyton.

11.30. Upplösningen av musiktävlingen. Harry Bäckström Älvsbyn vann. Sen om Världens barn.

12,10. Filmrecension "Bananas" som har premiär ikväll den 9 okt. 2009.

12.30. " Monique the Rock musical ". En nyskriven musical som uruppförs i slutet av oktober. Micke Långs iniativtagare och koreografen Maria Johnson intervjuas.

 

Recept från Maten i Radio Norrbotten, den 9 oktober 2009

 

Inlagda grönsaker

1 kålrabbi

0,5 purjolök

¼ savoykål

2 cm ingefära

Lag

3 dl vatten

2 dl socker

1 dl ättika 12%

citron

1 tsk timjan

ca 2 tsk salt

1 vitlöksklyfta

Gör så här;

Skölj, skala och riv kålrabbin.

Skölj och skär savoykålen i småbitar.

Skal och riv ingefäran.

Riv skalet från citronen.

Koka upp ättika, vatten och socker.

Tillsätt salt, peppar, timjan, vitlöken, citron skal och saften.

Smaka av.

Lägg i grönsakerna.

Sätt burkarna i ugnen på 100 grader.

Lägg över i de varma burkarna.

Fyll inte burkarna ända upp.
Skruva på locket på en gång.
Vänd burkarna upp och ner så att det bildar vacum och det konserverar.

Ställ i kylskåpet.

 

.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".