Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Livsstils- och kulturmagasin med aktualiteter, reportage, gäster, tävlingar och god musik.

Mör och saftig rosmarin kryddad högrev Maten fre 12 mars 2010

Publicerat fredag 12 mars 2010 kl 13.07
1 av 5
En tryckkokare.
Mör och saftig rosmarin kryddad högrev.
2 av 5
Mör och saftig rosmarin kryddad högrev.
Kristina Wikström testar tryckkokaregenskaper.
3 av 5
Kristina Wikström testar tryckkokaregenskaper.
Potatis och morot kokta i en tryckkokare. Lättskurna.
4 av 5
Potatis och morot kokta i en tryckkokare. Lättskurna.
Grönsaker i tryckkokaren.
5 av 5
Grönsaker i tryckkokaren.

Idag gjorde vi mat med hjälp av en  tryckkokare.

Då sparar man tid, nyttigheter och miljön!

Recept.

ca 0,7 kg nötbog eller högrev

2 dl créme fraiche

1 dl mjölk

0,5 dl soja

0,5-1 tsk sambal oelek

rosmarin

salt och peppar

Gör så här;

Skär köttet i skivor.

Blanda créme fraiche, mjölk, soja , sambal oelek och rosmarin.

Lägg i köttet i tryckkokaren.

Häll över blandningen.

Sätt på locket.

Koka upp till högsta tryck, sänk sedan värmen.

Håll högsta tryck i ca 20 minuter.

Lyfta tryckkokaren åt sidan.

Låt trycket sjunka, ex.för att få en snabbare kylning ställ den i diskhon strila försiktigt kallt vatten över den.

Lägg köttet i ex. en ugn säker form.

Du kan eventuellt gratinera den i ugnen.

Servera med ex. korn som kokats med lite buljong  och en god sallad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".