Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Livsstils- och kulturmagasin med aktualiteter, reportage, gäster, tävlingar och god musik.
Maten fre 25 feb 2011

Abborrefile med Palsternacksmousse och vitvinssås smaksatt med dragon.

Publicerat fredag 25 februari 2011 kl 10.03
1 av 6
Lotta Sundling.
2 av 6
Jopikgården Hindersön.JPG
3 av 6
Dukat och klart
4 av 6
Dukat och klart
5 av 6
Dukat och klart
6 av 6
Dukat och klart

 Idag visar Lotta Sundling på Jopikgårde på Hindersön hur man tillagar

Abborrefile med  Palsternacksmousse och vitvinssås, smaksatt med dragon.

Recept Abborrefile.

4 Msk pumpakärnor.

4 Msk solrosfrö.

2 Msk linfrö.

2 Msk sesamfrö oskalade.

Vitvinssås smaksatt med dragon.

Palsternacksmousse.

skala,rensa skär i bitar.

Koka mjuka i vatten som precis täcker.

Häll av vattnet, mixa med grädde till önskad konsistens,

smaka av med salt och lite cayanne peppar.

Smaklig måltid.

Lotta Sundling Jopikgården Hindersön.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".