Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Livsstils- och kulturmagasin med aktualiteter, reportage, gäster, tävlingar och god musik.
Maten fre 11 mars 2011

Rödlökspannacotta

Publicerat fredag 11 mars 2011 kl 11.08

Idag besökte vi tre "ungdomar"som skall starta en restaurang i dagarna, i Piteå. Det handlar om tankar som de har om ett så stort projekt. Och ett recept på Rödlökspannacotta.

Bilder kommer.

Här kommer receptet;

Rödlökspannacotta

Philadelfiaost 5 dl

Cremé fraiche 5 dl

Finhackad gräslök 15 gram

Finhackad rödlök 1 st

Gelatin 3 plattor

salt och vitpeppar

Lägg gelatin i kallt vatten i ca. 10 min.

Värm philadelfiaost och cremé fraiche tills den nästan kokar och rör

om.

Lägg i salt och vitpeppar efter smak.

Rör ner gelatinet, rödlöken och gräslöken i kastrullen.

Häll smeten ner i en form och ställ i kylen i två timmar. Helst över

natten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".