Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Livsstils- och kulturmagasin med aktualiteter, reportage, gäster, tävlingar och god musik.

Entrérätt med kålrabbi

Publicerat måndag 13 september 2004 kl 16.51

 

ca 1-2 st kålrabbi
ca 100 g Västerbottensost eller Krutrök
1-2 msk crème fraiche
ca 1 msk finhackad koriander
Salt, peppar, honung, ev. citronsaft
bröd, smör

Skala kålrabbin och riv den fint.
Finriv osten.
Blanda osten, kålrabbin, crème fraiche och koriander.
Smaksätt med salt, peppar, honung och ev. citronsaft.
Dela brödet i lämpliga bitar.
Bred eller klicka ut blandningen på smörat bröd.
Ev. kan du lägga ett salladsblad på brödet om så önskas.
Dekorera med t.ex. koriander eller persilja och ev. rädisor.

Passar som förrätt eller som pålägg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".