Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Livsstils- och kulturmagasin med aktualiteter, reportage, gäster, tävlingar och god musik.

Kålrabbi i panna

Publicerat måndag 13 september 2004 kl 16.54

 

ca 1- st kålrabbi
ca 1 msk smör
salt
1 persilja

Skala kålrabbin och skär i strimlor.
Stek kålrabbin i smöret, salta och tillsätt hackad persilja.  

Kålrabbi är mycket god att dippa, att servera som råkost
eller i sallader. Den går också utmärkt att koka några
minuter och servera varm.
Den kan också användas i soppor, grytor, stuvningar,
gratänger m.m.

Det finns olika sorter av kålrabbi, vissa är ljusgröna,
andra är blå eller med blåröda knölar.

Det är den uppsvällda stamdelen som används.
Man skalar bort det tunna gröna eller violetta skalet.
Fruktköttet är vitt, saftigt och väldigt krispigt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".