Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Livsstils- och kulturmagasin med aktualiteter, reportage, gäster, tävlingar och god musik.

Nyponbröd

Publicerat fredag 24 september 2004 kl 11.28

 


3 dl filmjölk, Norrmejerier
1 dl havrekli
1 dl rågmjöl
ca 1 dl nyponmos

ca 2 dl hackade nypon
0,5 msk ättika
0,5 dl solrosfrön
0,5 msk kummin, hel
1 tsk salt
3 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat

1 tsk bakpulver

1 dl honung från länet
Sätt ugnen på 175°.
Smörj en avlång bakform, ca 1,5 liter.
Blanda samman alla ingredienserna och häll i formen.
Grädda nederst i ugnen 50 - 60 minuter.
Stjälp upp och låt svalna på galler.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".