Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Livsstils- och kulturmagasin med aktualiteter, reportage, gäster, tävlingar och god musik.

Jägarpytt med svarta vinbär

Publicerat onsdag 29 september 2004 kl 15.09

 

2-4 st potatisar, t ex blå kongo
1 st gul lök
¼ st rättika
1 dl svamp
¼ st vitkål
200 g älgskav
1-2 msk smör
0,5 dl vinbärskoncentrat, t ex Jokk Norrmejerier
salt, peppar
Honung från länet
0,5 dl pastagrädde, Norrmejerier
1 dl svarta vinbär från länet 

Skala potatisen, löken, rättikan.
Skär potatisen och rättikan i t ex stavar.
Skär löken och svampen i bitar.
Skär vitkålen i strimlor.
Fräs älgskaven i smöret.
Tillsätt grönsakerna och fräs även dessa.
Tillsätt vinbärskoncentratet, salt, peppar och en klick honung.
Späd med pastagrädden.
Red eventuellt med vetemjöl.
Tillsätt vinbären.

Servera genast.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".