Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Livsstils- och kulturmagasin med aktualiteter, reportage, gäster, tävlingar och god musik.

Norrbottensbullen med hjortron

Publicerat måndag 4 oktober 2004 kl 11.09
Norrbottensbullen

50 gr jäst
50 gr smör
5 dl mjölk
1,5 dl strösocker
2 tsk kardemumma
0,5 tsk salt
15 dl vetemjöl

Fyllning:
2 dl Creme Fraiche
2 dl hjortonsylt
1 dl florsocker
1 msk potatismjöl
1-2 msk kanel

Pensling:
1 st ägg     
1 msk mjölk
1 dl pärlsocker

Gör degen som en vanlig bulldeg.
Låt jäsa ca 45 minuter.
Kavla ut degen till en rektangel ca 1 cm tjock.
Blanda creme fraiche, hjortronsylt, florsocker,
potatismjöl och kanel och bred  ovanpå degen.
Rulla ihop degen till en rulle.
Skär sneda bitar och ställ på högkant.
Lägg bullarna på bakplåtspapper och låt jäsa
ca 30 minuter under en handduk.
Pensla med uppvispat ägg som blandats med mjölken.
Toppa med pärlsocker.
Grädda bullarna i 200 grader 10-12 minuter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".