Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Livsstils- och kulturmagasin med aktualiteter, reportage, gäster, tävlingar och god musik.

Omelett med grönsaker från länet

Publicerat fredag 22 oktober 2004 kl 10.34

 

ca 1-2 msk smör eller rapsolja
3 st potatisar, mandel
¼ st purjolök
ca 2 st blad mangold eller spenat, nässlor
4 st ägg
salt och peppar
chilipeppar  

Skala, skölj och skär grönsakerna i bitar.
Fräs potatisen i smör i en stekpanna.
Tillsätt purjolöken och mangolden.
Smaka av med salt och peppar.
Vispa äggen i en skål.
Smaksätt med salt, peppar och chilipeppar.

Häll blandningen över grönsakerna i stekpannan
och stek tills äggen har stelnat.
Vänd upp omeletten på en skärbräda och skär
den i tårtbitar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".