Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Livsstils- och kulturmagasin med aktualiteter, reportage, gäster, tävlingar och god musik.

Pepparrotspaj med morotsfyllning

Publicerat fredag 29 oktober 2004 kl 16.35

 

Pajskal:

5 st knäckebrödsskivor
2 st skivor mjukt vitt bröd
ca 25-50 g smör 

Fyllning:

1 dl grädde, minimat, Norrmejerier
ca 3-4 msk pepparrot
1 st riven morot från länet
1 dl lätt crème fraiche, Norrmejerier
2 st ägg
2 tsk senap
0,5 msk honung från länet
¼ pressad citron
2 msk vetemjöl
salt, peppar
 

Glasyr:

1 dl gräddfil, Norrmejerier
1 dl lätt crème fraiche, Norrmejerier

Sätt ugnen på 125ºC.

Mixa hårdbrödet och det vita matbrödet i en matberedare.
Tillsätt smöret.
Tryck ut smulblandningen i en pajform.
Blanda alla ingredienser till fyllningen och smaka av
med salt och peppar.
Häll smeten i formen.
Grädda i ca 40 minuter tills fyllningen har stelnat.
Blanda glasyren och bred den över pajen, grädda
ytterligare 5-10 minuter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".