Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Livsstils- och kulturmagasin med aktualiteter, reportage, gäster, tävlingar och god musik.

Enbärsmarinerad älggryta med rönnbärgele

Publicerat fredag 5 november 2004 kl 15.38

 

ca 500 g älgkött

Marinad:

1 msk soja
ca 0,5 dl vitvinsvinäger
ca 1 dl rapsolja
6-10 krossade enbär
ca 1 dl färsk timjan
1 st purjolök
ca 150 g pumpa
1 st gul lök¨
salt, svartpeppar
3-4 msk rönnbärsgelé
1-2 dl köttbuljong
2 dl creme fraiche, Norrmejerier
färsk timjan
Skär köttet i strimlor, ca 1x1,5 cm.
Blanda ingredienserna till marinaden.
Låt köttet ligga i marinaden i en timme
eller gärna över natten.
Skölj och skiva purjolöken.

Skär lös pumpakött och skär i mindre bitar
Skala och skär löken i mindre bitar.

Lägg köttet tillsammans med marinaden i en gryta.
Koka tills köttet känns mört.

Tillsätt lök, purjolök och pumpakött.
Rör i salt, peppar, ev. mer enbär, gelé, buljong
och creme fraiche.
Låt grytan koka ca 5 min.
Servera gärna grytan ur pumpan tillsammans
med kokt mandelpotatis och broccoli.

Garnera med färsk timjan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".