Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Livsstils- och kulturmagasin med aktualiteter, reportage, gäster, tävlingar och god musik.

Viltröra med svenska äpplen

Publicerat fredag 30 september 2005 kl 09.59
Kristina Wikström och Roger Qvarnström på matmässan Gastro Nolia

ca 1 liter
 
500 g   Vilt hack rökt (t ex röt ren)
ca 3 msk Creme fraice från länet
300 g philiadelfia
2-3 msk majonäs
3 st svenska äpplen
ca 3 msk riven pepparrot
1 st charlottenlök
Salt och svartpeppar 
Mjukt tunnbröd från länet  

Gör så här
Skala och skär äpplena och löken i små bitar eller riv äpplena.
Skär det rökta köttet i små bitar.
Blanda Creme fraice, philiadelfia, riven pepparrot, salt och svartpeppar i en skål.
Blanda i äpplena och öken och smaka av.
Bred över blandningen över bröden och rulla ihop från kortsidorna till rullar och skär snittar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".