Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Livsstils- och kulturmagasin med aktualiteter, reportage, gäster, tävlingar och god musik.

Tre sorters Scones

Publicerat måndag 10 oktober 2005 kl 10.49
Kan den brittiska tradiitonen med Afternoon Tea få fäste i Norrbotten?

Ca 20 st små

ca 4 dl vetemjöl
ca 0,5-1 dl grahamsmjöl
0,5 tsk salt
1 tsk honung från länet
3 tsk bakpulver
50 g smör från länet
2 dl mjölk från länet
ca 20 formar, storleken större än knäckformar

Alt. 1
ca 1-2 msk lingonsylt

Alt. 2
ca 2-3 msk örter (citronpeppar, dill, persilja, fransk dragon, fänkål

Alt. 3 Naturell
Servera gärna med smör, ost, sylt, grädde och en kopp te från länet.


Gör så här:
Sätt ut små formar ca 20.
Blanda mjöl, salt, honung och bakpulver i en skål.
Finfördela smöret i blandningen.
Tillsätt mjölken, lingonsylten eller örterna, du kan också hoppa över och göra naturella. Rör ihop till en smet, deg.
Klicka smeten i formarna med 2 teskedar.
Grädda ca 5-10 minuter i 250 grader.
Scones har ofta en given plats till det engelska after non tea.
Det är lätt att baka scones och känna doften på morgonen av färskt bröd eller varför inte färska scones och en varm kopp te på eftermiddagen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".