Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Livsstils- och kulturmagasin med aktualiteter, reportage, gäster, tävlingar och god musik.

Tomatpaj med asiatisk touch

Publicerat tisdag 1 november 2005 kl 13.14

2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
75 g smör, från länet
¾ dl kesella
Fyllning
ca 4-6 skivade tomater eller klyftade, från länet
0,5 purjolök
1 vitlöksklyfter
ca 1 tsk ingefära finhackad
ca 1 tsk pressad citron
ca 0,5 tsk sambal oelek
4 ägg
ca 3 dl kokosmjölk
Salt
Gör så här:
Hacka samman mjöl och margarin i matberedare.
Tryck ut degen så att den täcker en form.
Grädda pajskalet i 200 grader ca 10 minuter
Skär purjolöken fräs med vitlöken tillsätt ingefäran och sambal oelek.
Skölj och skär tomaterna.
Vispa ihop ägg, kokosmjölken och salta.
Fördela tomaterna, purjolöken i pajskalet och häll över äggstanningen.
Grädda pajen på nedre delen av ugnen i 200 grader ca 40 minuter.
Känn att den har stannat i mitten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".