Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Livsstils- och kulturmagasin med aktualiteter, reportage, gäster, tävlingar och god musik.

Mattarengisallad

Publicerat fredag 4 november 2005 kl 10.30

0,5-1 fänkål
1-2 paprika, ev. grön och gul
ca 50 g bladselleri
ca 100 g svamp, hackad
ca 200 g sallad (gärna blandad)

Dressing
1 dl rapsolja
0,5 dl grönsaksbuljong
ca 1-2 msk vinäger
ca 1-2 msk citron
pressad örtsalt från länet

Gör så här:
Blanda dressingen med svampen.
Skölj salladen och riv eller skär den.
Lägg upp på ett fat eller i en skål.
Skölj och ta bort stocken från fänkålen.
Skär fänkålen i små bitar.
Skölj och kärna ur paprikan.
Skär i små bitar eller skivor.
Skölj och skär bleksellerin fint.
Varva alla grönsakerna på salladsbädden och slå dressingen över.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".