Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Livsstils- och kulturmagasin med aktualiteter, reportage, gäster, tävlingar och god musik.

Rostad potatis i vitlöksmarinad

Publicerat måndag 14 november 2005 kl 13.28
Potatis i vitlöksmarinad

5 potatisar från länet
0,5 dl rapsolja
1-2 vitlöksklyftor
ca 2 msk vitvinsvinäger
1-2 msk citronsaft
Salt och peppar


Gör så här:
Skölj potatisen och skär den i klyftor eller skivr ca 0,5 cm.
Lägg dessa i en ugnsäkerform och rosta i 200 grader ca 10-20 minuter.
Blanda olja, vinäger, citron, vitlöken och salta och peppra. Smaka av.
Häll marinaden över den ljumma potatisen.
Servera gärna till t ex lammspjäll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".