Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Livsstils- och kulturmagasin med aktualiteter, reportage, gäster, tävlingar och god musik.

Kokta/grillade spjäll

Publicerat måndag 14 november 2005 kl 13.10

ca 0,5 kg revbensspjäll, lamm eller gris från länet
2,5 dl rapsolja
2 msk soja
Ca 2-3 msk chilisås
Sal och peppar

Gör så här:
Koka spjällen ca 1 timma i vatten, salt och kryddor.
Blanda rapsolja, soja, chilisås, salta och peppra till en marinad.
Skär upp köttet mellan revbenen.
Lägg ner dem i marinaden, vänd runt.
Tag upp spjällen ur marinaden,.
Grilla i ugnen 225 grader i ca 10-15 minuter på varje sida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".