Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Livsstils- och kulturmagasin med aktualiteter, reportage, gäster, tävlingar och god musik.

Adventsgryta med snacks

Publicerat måndag 28 november 2005 kl 15.29

ca 10 snacks ( starka korvar) från länet

10 gula små lökar (ca 2,5 cm)
10 röda små lökar (ca 2,5 cm)
1 vitlöksklyftor
ca 1 msk grönpeppar hackad
1-2 morötter skivade från länet
ca ¼ dl rapsolja
ca 2 dl bönor vita
ev. 6 cornichonger
2 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
ca 2 dl svagdricka från länet
1 dl skållad mandel
ca 0,5 msk japansksoja
ljus maizena redning
vitpeppar
ev. salt
1-2 dl creme fraich från länet
ev torkade blåbär som garnering från länet

Gör så här:
Skala och skiva morötterna.
Skala och dela löken på längden.
Skålla mandeln.
Fräs lök, vitlök och morötter i oljan.
Tillsätt bönor, cornichonger, vatten, grönsaksbuljong, svagdricka, mandel, soja och låt sjuda på svag värme.
Red med maizenan och tillsätt creme fraichen.
Smaka av.
Salta och peppra om det behövs.
Servera gärna med t. ex. korngryn eller ris kokat i grönsaksbuljong och saffran.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".