Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Livsstils- och kulturmagasin med aktualiteter, reportage, gäster, tävlingar och god musik.

Annorlunda lutfisk

Publicerat fredag 2 december 2005 kl 13.07
Annorlunda lutfisk

ca 700 g skinnfri lutfisk
1 vitlöksklyfta
3-4 stjälkar selleri
¼ purjolök
1-2 msk rapsolja
0,5-1 påse saffran
saft av 1 apelsin
0,5-1 tsk timjan
0,5 fiskbuljongtärning
2 dl lätt crème fraiche från länet
honung från länet
svartpeppar
salt
Gör så här;
Skala och pressa eller hacka vitlöken.
Skölj och skär purjolöken och sellerin
Fräs vitlök, selleri och purjolök i en med rapsolja.
Tillsätt saffran, apelsinsaft, timjan, smulad buljongtärning, svartpeppar, salt, honung och crème fraiche.
Låt koka någon minut.
Lägg lutfisken i en ugnsform och tillaga den enligt förpackningen.
Koka gärna potatismos och lägg runt fisken i formen.
Häll såsen över lutfisken.
Gratinera i 225 grader ca 10 minuter.
 
Annorlunda rödbetssallad
2 rödbetor
2 msk ättika
2 msk honung eller strösocker
1 dl vatten
mald nejlika
mald kardemumma
mald kanel
svartpeppar
salt
 
Gör så här;
Skala och riv rödbetorna grovt.
Blanda lagen, krydda och smaka av.
Häll lagen över rödbetorna och låt stå ett tag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".