Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Livsstils- och kulturmagasin med aktualiteter, reportage, gäster, tävlingar och god musik.

Rykande chokladgryta med rotfrukter

Published tisdag 3 oktober 2006 kl 11.05

Recept från Maten i Radio Norrbotten 10 mars 2006 Radioköket

0,5 kg köttfärs ex. får-, älg- eller nötfärs från länet1 msk rapsolja
1 morot
1 gul lök
0,5 kålrot
ca 7 torkade tomater
0,5 squash
ca 1 tsk sambal olek
ca 1 krm anis
1-2 dl matlagningsvin rött
1 buljongtärning grönsak eller kött
ca 2 msk riven färsk ingefära
50-100 choklad ex. blockchoklad
salt och peppar
ev. maizena

Gör så här

Skala och skiva löken, moroten.
Skal och skär kålroten i mindre bitar.
Skölj och skär squashen i mindre bitar.
Fräs köttfärsen i en gryta tillsätt löken.
Tillsätt kålroten och morötterna och låt fräsa med.
Skär tomaterna i mindre bitar och tillsätt dessa.
Krydda med anis, sambal olek eller spansk peppar.
Tillsätt vinet, buljongtärningen och späd med vatten.
Smaka av med choklad, ingefäran, salta och peppra.
Om du vill ha mörkare färg tillsätt lite soja.
Red av med maizena.

Our journalism is based on credibility and impartiality. Swedish Radio is independent and not affiliated to any political, religious, financial, public or private interests.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".