Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Livsstils- och kulturmagasin med aktualiteter, reportage, gäster, tävlingar och god musik.

Kanelpannakotta med konjakshjortron

Publicerat tisdag 3 oktober 2006 kl 11.04

Recept från Maten i Radio Norrbotten 17 mars 2006 hos Muddushjortron i Gällivare.

2,5 dl matlagningsgrädde från länet
1 dl gelesylt
ca 1 krm kanel mald
hjortronsylt med konjak från länet

Gör så här:

Häll i alla ingredienser i en panna.
Koka upp och låt koka ca 0,5 minut.
Häll upp i portionsskålar, i glas (ej kalla då år det risk att dom spricker) eller plastmuggar för att kunna stjälpa upp.
Ställ in i kylen så att dom får stelna.
Servera med hjortronsylt.

Gratinerad kaffeost med hjortron eller åkerbärslikör

Kaffeost från länet
Farinsocker eller råsocker från länet
Hjortron eller åkerbärslikör från länet
ev lite grädde från länet

Gör så här

Skär tunna skivor av kaffeost och lägg i en liten ugnsform eller skål.
Ringla över lite hjortron eller åkerbärslikör, ev en skvätt grädde.
Pudra över lite farinsocker eller råsocker.
Gratinera i ugnen ca 225 grader några minuter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".