Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Livsstils- och kulturmagasin med aktualiteter, reportage, gäster, tävlingar och god musik.

Sallad på tunnbröd

Publicerat tisdag 3 oktober 2006 kl 11.04

Recept från Maten i Radio Norrbotten 7 april 2006 hos Trundöbagarn i Trundön.

ca 3 stjälkselleri
0,5 purjolök
1 squash
ca 1 msk balsamvinäger
ca 2 msk rapsolja
ca 1 msk honung från länet
ca 1-2 tsk citronsaft eller matlagningsvin
ca 150 g lax färsk, garvad eller rökt
salt och peppar
1 knippe ruccola
ca 5 blad romansallad
ev. 1 dl lätt cremé fraiche eller aioli från länet
tunnbröd från länet

Gör så här:

Skölj och skär purjolöken i små bitar.
Skölj och skiva stjälksellerin och squashen (1/4 skiva).
Skär laxen i mindre bitar.
Skölj och skär salladen i större bitar.
Tillsätt balsamvinägern, rapsoljan, honung och citron eller matlagningsvin i en wokpanna eller stekpanna.
Tillsätt selleri, squashen fräs ett tag.
Tillsätt purjolöken och laxen.
Tillsätt salladen.
Smaka av.
Lägg ut tunnbrödet och lägg på den varma salladen.
Ringla ev. över aioli eller lätt cremé fraiche.

Salladen passar utmärkt att servera till fisk utan laxen i.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".