Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Livsstils- och kulturmagasin med aktualiteter, reportage, gäster, tävlingar och god musik.

Kristinas påskmeny

Publicerat torsdag 13 april 2006 kl 13.28
1 av 2
2 av 2

Vårrulle med lax


ca 600g lax Röra
ca 0,5 dl torkade nässlor
2 dl créme fraiche
2 tsk senap
2 tsk fransk dragon
citronsaft
salt och peppar
1 kokt hackat ägg
filodeg
rapsolja
Wokade grönsaker
1 gul paprika
1 broccoli
1 röd lök
soja
sallad

Gör så här:

Dela laxen i ca 3 x 5 cm bitar.
Stek laxen.
Rör ihop ingredienserna till röran och smaka av.
Lägg en lax bit på ett filoark och klicka på röran.
Vik ihop paketet och fritera i rapsolja.
Woka paprika, broccoli, röd lök.
Hacka salladen och lägg på ett fat.
Strö över grönsakerna och servera till vårrullarna.


Hjortron med chokladkräm och choklad penslat tunnbröd

200 g ljus blockchoklad eller vit
2 dl mellangrädde
2 msk björksaft koncentrerad
hjortron
farinsocker eller råsocker

Gör så här:

Smält chokladen tillsammans med saften i microvågsugnen eller över ett vattenbad.
Koka upp grädden och tillsätt den i chokladen, rör några minuter försiktigt.
Ställ bunken i kallt vatten så att chokladkrämen kallnar.
Vispa krämen fluffig.
Blanda ihop hjortron och råsocker eller farinsocker.
Klicka krämen i glas och strö ev. lite farinsocker.
Smält några bitar blockchoklad och pensla på tunnbröd.
Bryt några bitar av tunnbrödet och servera till.


Fylld lammstek med kaffeost

1 lammstek urbenad
1 vitlöksklyfta
rapsolja
ca 100 g kaffeost
örter
salt och peppar

Gör så här:

Mixa kaffeost1 vitlök, rapsolja, kaffeost, örter, salt och peppar i en mixer.
Smaka av.
Fyll steken och bind ihop med ett bommuls snöre.
Stick i en termometer.
Lägg steken i en liten form, häll i lite buljong och ös några gånger under tiden.
Stek i175 grader till 62 grader för rosa färg och genomstekt 70 grader.
Linda in i folie och låt vila några 10-15 minuter.


Tips!

Tillsätt lite salt i vattnet när du kokar ägg så spricker dom inte.
Snurra ägget fort är det kokt och långsamt okokt.
Pinfärska ägg flyter inte i vatten, gamla flyter upp till ytan och bör inte ätas.
Färska ägg är kalla i spetsen och varma på den runda ändan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".