Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Livsstils- och kulturmagasin med aktualiteter, reportage, gäster, tävlingar och god musik.

Grillspett med sparris och kaffeost

Publicerat tisdag 3 oktober 2006 kl 11.03

Recept från Maten i Radio Norrbotten 28 april 2006 Radioköket

ca 200 g kaffeost från länet

ca 12 st körsbärstomater från länet

ca 12 st grön mini sparris

1 squash från länet

Gör så här;

Skär kaffeosten i tärningar (2 x 2 cm).

Skölj och hyvla squashen i långa skivor.

Skölj, skär i ca 4 cm långa bitar och koka sparrisen i vatten med lite citron och salt.

Kyl  genom att spola med kallt vatten.

Trä  upp squash fortsätt med tomat, sparris, kaffeost osv. Squashen ska löpa mellan alla grönsakerna som en spiral.

Blanda marinad av citron, rapsolja, salt, peppar och örter.

Pensla över spetten och låt dra ett tag.

Grilla på grillen eller i ugnen, 200 grader ca 10 minuter.

Dinkelris med Wästerbottensost


4 dl dinkelris
8 dl vatten
grönsaksbuljongtärning

ca 50-100 g riven Wästerbottensost

Gör så här;
Koka upp vattnet och buljongen.

Vrid ner på svag värme och koka ca 30-40 minuter

Riv osten och tillsätt i dinkelriset samt rör om.

Youhurtsås från Norrland med smak av lime
ca 2 dl Turkisk yoghurt från länet
limesaft
salt, peppar och ev. lite honung från länet

Gör så här;
Blanda alla ingredienser och smaka av.
Servera youghurtsåsen till spettet, dinkelriset och ex. rökt eller stekt abborre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".