Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Livsstils- och kulturmagasin med aktualiteter, reportage, gäster, tävlingar och god musik.

Odlarsoppa med gurka och sockerärter

Publicerat tisdag 3 oktober 2006 kl 11.03

Recept från Maten i Radio Norrbotten
5 maj 2006 på Arcus, Hemmässa

1 fänkål
4 salladslökar
1 klyfta vitlök
ca 1 msk rapsolja
3 morötter
1 gurka
5 sockerärter
1 fiskbuljongtärning
ca 4 dl vatten
pressad lime
citronpeppar
örter (mejram, körvel, dill)
ca 10 blad ruccolasallad
1-2 dl Turkisk Yoghurt från Norr
1-2 dl Dinkelris

Gör så här;
Skala och skär moroten i 1/4 skivor.
Skär salladslöken i 1 cm ringar.
Hacka dillen
Skär fänkålen i mindre bitar.
Skär gurkan på längden och kärna ur den med en tesked och skär i mindre bitar.
Fräs fänkål, salladslök och vitlök i rapsolja.
Tillsätt morötterna, sockerärterna och gurkan.
Tillsätt buljong, vatten, lime, salt, peppare och örterna.
Låt koka på svag värme i ca 5 minuter.
Fräs Dinkelris i rapsolja och salta.
Servera till soppan med yoghurten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".