Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Livsstils- och kulturmagasin med aktualiteter, reportage, gäster, tävlingar och god musik.

Mandelpotatispizza

Published tisdag 3 oktober 2006 kl 11.03

Recept från Maten i Radio Norrbotten 12 maj 2006 i
Radio köket med temat Italien.

Pizzabotten
25 g färsk jäst eller 2 1/2 tsk torrjäst
1,5 dl vatten
2 msk olja
1/2 tsk salt
4,5 dl vetemjöl

Gör så här
Blanda ihop ingredienserna och låt jäsa dragfritt i 30 min.
Vänd ut den på mjölad yta och arbeta degen.
Tillsätt inte mer mjöl än vad som behövs, lösare deg då blir pizzan sprödare.
Kavla ut degen på en smord plåt så att den fyller hela eller till 2 runda.

Fyllning
5 mandelpotatis
1 gul lök
rapsolja
ca 40 g Grekisk fårost typ feta från länet
ca 2 dl riven västerbottensost
timjan
salt och peppar
Ruccola eller annan sallad.

Gör så här
Tvätta och skär mandelpotatisen i tunna skivor.
Skala och skär löken i tunna skivor.
Fräs potatisen och löken i rapsoljan.
Tillsätt timjan och salt och peppar.
Strö över osten över botten (och därefter potatis och lök.
Smula över Grekisk fårost typ feta.
Grädda i 225 grader ca 10-15 minuter i mitten av ugnen.
Skär ruccola i mindre bitar och strö över pizzan före servering.
Ringla över lite örtolja.

Örtolja
rapsolja
vitlök
färsk timjan

Gör så här
Mixa alla ingredienserna och smaka av.
Salta och peppra.
Ringla över pizzan eller servera till.


 

Our journalism is based on credibility and impartiality. Swedish Radio is independent and not affiliated to any political, religious, financial, public or private interests.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".