Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktualitetsmagasin med gäster och reportage från hela Norrbotten.

Tjäder (22/7)

Publicerat tisdag 22 juli 2003 kl 14.48
Gerda Uusitalo
1 st tjäder ca 2-4 kg 50 gr smör, alt 2 msk matolja 2 st tärningar köttbuljong Salt ca 2-4 msk 4 msk lingonsylt
Tjädern delas upp i delar; lår, bröst etc. Brynes i smöret. Tillsätt salt och lingonsylt. Låt eftersteka i 2- 2,5 tim.
Sås: Steksky redes med 2 dl kallt vatten och 1,5 msk vetemjöl. Tillsätt 2,5 dl grädde.
Köttet skivas och låt det puttra med såsen i ca 15 minuter.
Servera till ugnstekta rotsaker (kålrot, palsternacka, morot, lök). Stekes i olja ca 30 min.
Pressad potatis; ca 8 st.
Efterrätt: Kokta bär av lingon, hjortron, blåbär, tranbär och vinbär. Allt kokas ihop till en soppa.
Laga och njut av vad vår natur erbjuder oss.
Tillbaka
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".