Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Tjäder (22/7)

Publicerat tisdag 22 juli 2003 kl 14.48
Gerda Uusitalo
1 st tjäder ca 2-4 kg 50 gr smör, alt 2 msk matolja 2 st tärningar köttbuljong Salt ca 2-4 msk 4 msk lingonsylt
Tjädern delas upp i delar; lår, bröst etc. Brynes i smöret. Tillsätt salt och lingonsylt. Låt eftersteka i 2- 2,5 tim.
Sås: Steksky redes med 2 dl kallt vatten och 1,5 msk vetemjöl. Tillsätt 2,5 dl grädde.
Köttet skivas och låt det puttra med såsen i ca 15 minuter.
Servera till ugnstekta rotsaker (kålrot, palsternacka, morot, lök). Stekes i olja ca 30 min.
Pressad potatis; ca 8 st.
Efterrätt: Kokta bär av lingon, hjortron, blåbär, tranbär och vinbär. Allt kokas ihop till en soppa.
Laga och njut av vad vår natur erbjuder oss.
Tillbaka
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.