Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Elvis-mackan (6/8)

Publicerat onsdag 14 juli 2004 kl 17.45

Tomas Larsson

Baguette med vitlök och rosmarin, stekt ryggbiff och soltorkade tomater

4 st baguetter

Dela på längden.

200 g ryggbiff
Rosmarin
Vitlök
Salt och peppar
Olivolja

Blanda rosmarin, vitlök, salt, peppar och olivolja. Banka och gnid in ryggbiffen med kryddblandningen. Stek på hög värme cirka tre minuter på varje sida. Dra sedan bort stekpannan från plattan. Låt biffen ligga kvar i pannan och eftersteka cirka fem minuter.

Rucolasallad
RoseMachesallad
Eller valfria salladssorter

Riv i mindre bitar. Skölj och blanda.

Tomat
Gurka

Skär i valfri storlek och form.

Rödlök

Skivas.

Soltorkade tomater

Strimlas.

Philadelphiaost
Färsk hackad chili
Hackad vitlök
Salt och peppar

Blandas ihop. Smaka av med salt och peppar. Smöra baguetterna med philadelphiablandningen. Fördela sallad, tomat, gurka, rödlök och soltorkade tomater i baguetten. Skiva upp ryggbiffen. Eventuellt salta och peppra. Lägg i baguetten. Tryck ihop, ät och njut...

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.