Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktualitetsmagasin med gäster och reportage från hela Norrbotten.

Närproducerad mat kan ge jobb

Publicerat torsdag 2 april 2009 kl 16.00
Elisabeth Öberg, trädgårdskonsulent i Öjebyn

Per Holmqvist, verksamhetsutvecklare i Luleå för närproducerade och ekologiska livsmedel, säger att det går att skapa jobb i länet om vi börjar äta mer mat härifrån. Arbetet med att utveckla våra norrbottniska grödor pågår vid flera olika instanser i länet. Ett av dessa ställen är Öjebyn där Hushållningssällskapet bedriver försöksodlingar. Elisabeth Öberg är hortonom och trädgårdsförsöksledare och hon ser möjligheter att odla nya grödor med teknisk hjälp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".