Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktualitetsmagasin med gäster och reportage från hela Norrbotten.

Satsning på lokalt producerad mat

Publicerat onsdag 3 maj 2006 kl 16.55

Utökat slaktsamarbete i länet innebär ytterligare satsning på lokalt producerad mat. Det är bondeägda Norrbottens Slakteri AB som utökar sitt samarbete med Nordchark AB. Slakteriet har flera år redovisat minusresultat som en följd av höga omställningskostnader. Men nu går Nordchark in med pengar i slakteriet och blir också delägare. Men Norrbottens Slakteri AB är till största delen bondeägt och det är viktigt tycker slakteriets VD Ingemar Hansson.

Tryggve Bergman är ordförande för den ekonomiska föreningen Matproducenterna anser att sammarbeten som det mellan Norrbottens Slakteri AB och Nordchark AB är nödvändiga. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".