Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet som reder ut stora som små konsumentfrågor.

Om maten vi äter

Publicerat onsdag 25 december 2013 kl 10.00
Julmat. Foto: Leif R Jansson/TT

Fiskpinnar, pulled pork och ekologiska ägg – din matkorg avslöjar vem du är.

Aldrig tidigare har maten varit så billig som nu och aldrig har vi haft så mycket att välja på. Men det vi väljer att äta är inte alltid det vi tror, under 2013 duggade larmen om matfusk tätt.  Och även om många numera vill vara medvetna konsumenter så slänger vi som aldrig förr. Tonvis av fullt ätlig mat hamnar i soporna, hemma, i affärerna och på restaurangerna. Vad skulle vi kunna göra av den istället? Juldagens program ägnar Plånboken helt åt vår matkonsumtion.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".