Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet som reder ut stora som små konsumentfrågor.

Alger - framtidens mat?

Publicerat onsdag 11 maj 2016 kl 09.15
Kommer bli viktiga i det svenska köket
(8:37 min)
Fredrik Gröndahl
Fredrik Gröndahl med nyskördad sockertång från Sveriges första farm för stora alger. Foto: Roine Karlsson/Seafarm projektet KTH

För att jorden, som får fler och fler invånare, ska överleva behöver våra matvanor att förändras. Och vissa varor ersättas med andra. Vi har hört om allt från friterade insekter till 3d-utskrivna hamburgare som men också om alger. Fredrik Gröndahl är projektledare för forskningsodlingen Seafarm där man under vattenytan försöker ta fram nyttig och miljövänlig mat för framtiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".