Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet som reder ut stora som små konsumentfrågor.

Vad innehåller burkarna på påskbordet egentligen?

Publicerat onsdag 12 april kl 09.20
Fler och fler tillsatser
(49 min)
Påskmat
De klassiska påskrätterna, så som sill, kötbullar och påskgodis, innehåller fler tillsatsämnen än vad man kan tro. Foto: Janerik Henriksson/TT

En av våra största mathelger, påsken, stundar och har blivit hög tid att inhandla alla de traditionella rätter vi brukar duka upp påskbordet med. Men vad är det mer än romkorn och sillbitar i burkarna, och vad gör majonnäsen på ägghalvorna äkta? Och varför finns det tretton tillsatsämnen i en påskkyckling av marsipan? Livsmedelsverket besöker studion.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".