Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Granskar medier & journalistik. Går bakom veckans rubriker & spanar in i framtidens medielandskap.

Radion vill vara trovärdig utan att vara tråkig

Publicerat fredag 12 mars 2010 kl 17.00

Lyssnarna uppfattar Sveriges radio som tråkig men trovärdig - detta enligt en pågående internutredning i bolaget - och det är något man vill ändra på. ”Vi måste värna trovärdigheten men vi måste inte vara tråkiga” - konstaterar man bland annat. De förändringar som diskuteras är inte minst att välja ut en annan typ av nyheter som ligger närmare lyssnarnas vardag.
En annan slutsats utredningen drar är att SR inte hängt med i konkurrensen om nyhetsförmedling på nätet. Om inga förändringar görs, kommer radion att tappa i betydelse som nyhetsleverantör - inte bara till kommande generationer utan även för dagens unga publik, konstaterar utredningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".