Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Granskar medier & journalistik. Går bakom veckans rubriker & spanar in i framtidens medielandskap.

Husbybor saknar granskning av dödsskjutning

Publicerat måndag 17 juni 2013 kl 15.30
Husbybor saknar granskning av dödsskjutning
(16 min)

Under en veckas tid stod Husby i mediernas fokus - men många av dem som bor här kände inte igen bilden som de livvakts-försedda reportrarna förmedlade. Och fortfarande, en månad senare, är en fråga som det talats mycket om i Husby inte granskad i grunden av de stora medierna. 
Polisvåld har tidigare varit den tändande gnistan till ungdomsupplopp och många i Husby är upprörda över att granskning av 68-åringens död uteblivit trots att polisen kommit med motsägande uppgifter om vad som hände där i lägenheten. Vad händer med förtroendet i Husby och andra stadsdelar för en journalistik som kommer omgiven av livvakter för att berätta om upploppen men missar att granska polisvåldet som många här menar var den tändande gnistan till kaoset som fått namnet Husbykravallerna? Reporter är Katarina Andersson. 
OBS: I inslaget sägs felaktigt att det var en "kompis" som tipsade tidningen Norra sidan om polisens felaktiga uppgifter. Det stämmer inte - den som ringde kände Rouzbeh Djalaie som journalist på Norra sidan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".