Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Morgon i P4 Dalarna väcker lyssnaren med nyheter, trafik, smhi-rapporter, intressanta intervjuer och...

Anna-Lenas festrecept

Publicerat fredag 27 februari 2009 kl 09.49

Anna-Lena Strömmers trerätters middag från TV-programmet Halv åtta hos mig.

FÖRRÄTT

Roses vårrullar

Antal portioner: 4

Ingredienser

vårrullsdeg, tinad (finns att köpa fryst i thaibutiker)
1 1 st vitkålshuvud
600 600 g köttfärs
1 1 msk chilipulver
1 1 msk gul curry
2 2 msk chili sauce, sweet chilli
1 1 msk soja
svartpeppar
salt
1 1 st ägg

Gör så här

Stek köttfärs, kryddor, chili sauce och soja. Lägg i den finstrimlade vitkålen, vänd den ett par varv. Den skall vara al dente. Låt röran rinna av och bli kall.
Lägg en stor matsked, nästan på mitten av vårrullebladet. Vik omlott och rulla, stäng ändan med ett vispat ägg.

HUVUDRÄTT

Kyckling med lime och chutney

Antal portioner: 4 Ingredienser

1 1 kg kycklingfilé
1 1 msk curry, gul
1 1 msk chilipulver
0.5 0.5 burk mango chutney
0.5 0.5 dl ostronsås
2 2 msk thaihönsbuljongpulver
svartpeppar
4 4 dl kokosmjölk (2 st burkar)
2 2 st lime
jasminris

Koka upp jasminris. Följ anvisningarna på paketet. Skär kycklingen i bitar och lägg i en uppvärmd stekpanna med lite olja. När kycklingbitarna fått färg, lägg på kryddorna, hönsbuljongen, mangochutneyn, ostronsåsen och kokosmjölken. Pressa i två färska limes. Låt puttra en stund. Kontrollera att kycklingen är genomstekt innan uppläggning. Servera med jasminriset.

EFTERRÄTT

Chokladmousse à la Festis

Antal portioner: 4 Ingredienser

1 1 st chokladkaka, 70% (mörk/vit)
4 4 st ägg
3 3 dl grädde
3 3 dl hallon
laktitssås

Smält choklad i ett vattenbad. Vispa äggvitan med en tesked socker tills den blir som hård snö. Lägg gulan i en bunke. Blanda den smälta chokladen med gulan. Rör sakta i äggvitan. Vispa ej. När den är jämn och har fått en brun fin färg, häll upp moussen i en serveringsskål eller ett vin- eller snapsglas. Låt stå minst fyra timmar i kylskåpet. Servera med tillbehör, exempelvis grädde, hallon eller en lakritsås. Mixa hallonen eller mosa den lägg snyggt på tallriken. Vispa grädden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".