Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Förmiddag i P4 Gävleborg är programmet som gör dig smart, uppdaterad och glad.

Pappa al Pomodoro Bröd och Tomatsoppa från Toscana

Publicerat fredag 19 oktober 2007 kl 13.54

4 portioner

1 st medelstor gul lök
1 liten purjolök
1 morot
1 kvist bladselleri
4 vitlöksklyftor
0,75 dl Olivolja Extra Virgine
Salt
400 g tomater
6 skivor dagsgammalt vitt lantbröd (osaltat)
Några blad färsk salvia
2–3 blad färsk basilika
Vatten
Svartpeppar
Chilipeppar
Vinäger

Hacka gul lök, purjolök, morot, selleri och vitlök fint och fräs det i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt salt, skållade, skalade och finhackade tomater, tärnat vitt lantbröd, salvia och basilika. Tillsätt vatten, lite i taget, under kokning och omrörning tills soppan blir slät och krämig, soppan skall vara mer tjock än tunn.

Smaka av med svartpeppar och eventuellt chilipeppar och kanske några droppar vinäger.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".