Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Förmiddag i P4 Gävleborg är programmet som gör dig smart, uppdaterad och glad.

Råkost till jul

Publicerat torsdag 20 december 2007 kl 14.28

300 gram rödkål eller vitkål
4 morötter
½ liten purjolök
½ röd paprika
½ grön paprika
Dressing:
0,2 dl socker
0,2 dl rapsolja
0,2 dl äppelcidervinäger
0.5 tsk salladskrydda
Peppar
Riv rödkål och morötter. Skölj och strimla purjolök, röd och grön paprika. Blanda.
Rör ihop dressingen i en kastrull och koka upp. Häll den heta dressingen över salladen.
Salladen håller sig i ungefär 5-6 dagar i kylen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".